Nyhedsarkiv

Her har du mulighed for at læse nyheder fra foreningen igennem det seneste stykke tid.

KÆMPE TILLYKKE ALVIN!

3. juni 2018

En af vores tidligere medlemmer af UT, Alvin Olid Bursøe, er vinder af en årets talentpriser der uddeles ifm. Årets Reumert!

Alvin spillede titelrollen i Dr. Forfærdelig, som vi opførte i 2013. Samme år blev han optaget på Den Danske Scenekunstskole og da han var færdig der sidste år, gik han direkte ud og medvirkede i Teatret Svalegangens "Dansk" - som han nu modtager en af de eftertragtede talentpriser for 🙂
Det er så super flot og inspirerende - stort tillykke fra hele UT!

Artikel i Ugeavisen Vejle, 15. mar. 2018

6. mar. 2018

Opslag på Vejle Kommunes facebookside

Stort tillykke med årets Kulturpris til Ungdommens Teater 🎉

Ungdommens Teater er valgt, fordi foreningen har skabt et stærkt socialt fællesskab, hvor alle er velkomne. De energiske medlemmer står bag overraskende forestillinger, som altid er gratis at overvære.

Ungdommens Teater spiller en vigtig rolle i at holde kommunes ungdomskulturliv attraktivt og kan være til inspiration for andre aktører. De er nomineret af juryen for 3. gang, hvilket i sig er imponerende, og derfor er det også meget fortjent, at de i år belønnes med Kulturprisen😊

My Website

Artikel i Ugeavisen Vejle, 30. nov. 2016

20. august 2016

Artikel i Vejle Amts Folkeblad

RETTELSE: Det er selvfølgelig audition der er d. 29. august og ikke premiere som der står i artiklen!

Artikel i Ugeavisen Vejle, 15. aug. 2016

Vildt forår + vildt efterår = Helt vildt år

Ungdommens Teater har haft et helt igennem vildt år indtil videre! Foråret bød på intet mindre end 4 forestillinger og det har været virkelig fedt at arbejde med dem alle!

De 4 forestillinger var:

  • Små komponenter (marts)
  • En større samling af mindre finurligheder (april)
  • Drømmenes Betydning (maj)
  • i teltet (juni)

Tak til alle der har medvirket på forestillinger uagtet hvad I har budt ind med!

Men vi er ikke færdige! Til efteråret kan I glæde jer til to ting: En stor forestilling og et spændende projekt:

  • Spotlight-festival med en professionel huskunstner! (september)
  • projekt hc 2: DØDSKYSSET (november)

Derudover kommer der en masse spændende tilbud til alle vores medlemmer!

Vi siger tak for foråret og vi glæder os til næste halve år!

1. marts 2016

Artikel i Lokalavisen

Lokalavisen bringer i denne uge en artikel om vores kommende stykke "Små komponenter".

My Website

God jul og lidt nyt!

19-12-2015

Kære medlemmer
Endnu et år er ved at være gået og hold nu op for et år! Det har været super fedt at se, hvordan Vejles ungdom kan stå sammen og lave masser af teater i sammenholdets navn.
Vi har i år lavet følgende stykker:

  • Jagten på shawarma (weekendprojekt i januar)
  • Breve
  • Jekyll & Hyde
  • Under Træet - en ny musical

Vi vil fra bestyrelsens side gerne takke for jeres opbakning og vi håber 2016 bliver lige så fedt et år!

P.S. Husk at vi holder medlemsdag og generalforsamling søndag d. 10. januar 2016 kl. 15.00 i Værket. Læs mere her.

Anmeldelse af Under Træet i Vejle Amts Folkeblad

A musical in the making

15-09-2015

Ny idé, bliver til nyt projekt, bliver til en NY MUSICAL.

Ungdommens Teater Vejle (UT) er en forening for unge teaterinteresserede i Vejle og omegn. I sommeren 2015, holdt UT bestyrelsesweekend, for at udvikle foreingens hverdagsliv, ambitioner og forestillinger. Til dette bestyrelsesmøde blev der aftalt, at foreningen skulle lave en original opsætning af en ny musical. Original historie, original musik, original opsætning. Manuskriptforfatterne og instruktørerne til denne musical blev Patrick Dalgaard Jensen og Katrine Wang Whittlestone.

Handlingen af denne musical blev skabt i fællesskab af mange af foreningens medlemmer. Vi afgjorde konceptet - det skulle handle om festival. Vi vil have publikum, ikke kun skal se en musical om festival, men være på festival, mens skuespillere spiller, danser og fortæller historien omkring dem. Idéen var skabt og Patrick og Katrine satte sig sammen og lavede en storyline, hvorefter manus blev skrevet.

Det, der er så fedt ved Ungdommens Teater er, at vores motto holder hele vejen igennem. ”Sammenhold skaber magi”. Det startede med, at Patrick og jeg ville lave en musical, og fordi hele bestyrelsen bakker op omkring det og medlemmer er med til at gøre idéen til realitet, så bliver det faktisk muligt for ”bare” nogle unge mennesker fra Vejle at lave en original og ny musical. Efter nogle uger havde vi et lederhold: Forestillingsleder: Youssef Agerbo Halabi, produktionsleder: Steffan Rosendahl Nielsen, kreativeleder: Peter Andersen (UT's formand) og musiskleder: Mikkel (MB) Birch.

I august måned blev der holdt auditions, og alle skuespillere blev fundet. Det er et blandet hold af øvede og ikkeøvede skuespillere, musikkere, sangere og dansere. Men fælles for dem alle er, at de er engagerede i projektet lige meget om de sidder bag trommerne, står på scenen eller står med headset og kommunikerer ”backstage”.

Vi er lige startet på vores øvegange, og vi er så klar til at vise folk, hvad Ungdommens Teater kan, når de blander samarbejde, energi og hårdt arbejde. Vi spiller d. 3.-6. december 2015 i Xeneriet. Vi glæder os til at se jer

Når tågen har lagt sig

21/05/2015

Mange kender historien om dr. Jekyll & mr. Hyde, de to mænd, der viser sig at være en og samme person. Historien er en klassisk 1800-tals fortælling fra det tågede, mørke London. Ungdommens Teater fik i Januar idéen at lave vores egen version af denne fortælling. Derfor satte tre af foreningens medlemmer sig sammen og skrev en original historie, med mange andre af de elskede karakterer man finder i 1800-tals litteraturen.

I februar begyndte auditions, rollefordelingen og sidenhen øveperioden. Det var overvældende at opleve hvor mange der viste interesse for vores stykke, helt igennem fantastisk! Ligeledes var det super sjovt at have en øveperiode med en blanding af helt nye i foreningen og nogle der har været med gennem længere tid. Det blev til mange sjove timer!

Den 1. maj havde vi premiere og ugen op til var som altid en intens oplevelse, men det lykkedes at få stykket det hele sammen og de 4 forestillinger gik alle helt igennem super! Derfor skal der også lyde et kæmpe tak til produktionsholdet! Uden jer var den visuelle del af produktet aldrig blevet så godt, det gælder for sminken, scenen, teknikken osv.

En tak skal også lyde til vores sponsorer, Jelling Musikfestival og SkaberVaerket, for utrolig god støtte, i er med til at gøre det muligt!

Tak til alle der var med og lagde den indsats der gjorde at vi blev klar og kunne levere et SÅ godt resultat. Vi er så glade for jer allesammen!

De bedste hilsner
Peter og Charlotte
Instruktører

Ungdommens demokrati funktion

13-04-2015

I går afholdte Ungdommens Teater ordinær generalforsamling med rigtig mange fremmødte! Generalforsamlingen forløb forholdsvist glat og der blev snakket om en masse gode ting! Til at runde aftenen af med, blev der valgt ny bestyrelse og revisorer. Efter valget ser det nu således ud:

Formand: Peter Andersen
Næstformand: Katrine Wang Whittlestone
Kassér: Jonas Havstein Eriksen
Sekretær: Mathias Skærlund Risager

Menige bestyrelsesmedlemmer:
- Peter Mortensen
- Patrick Dalgaard Jensen
- Mikkel Agerbo Birch
- Charlotte Randeris Nielsen
- Steffan Rosendahl Nielsen

Suppleanter til bestyrelsen:
1. suppleant: Anna Josephine Kiholm Pedersen
2. suppleant: Jakob Laust Hviid
3. suppleant: Henrik Østergaard
4. suppleant: Emma Hertz Degn

Revisor: Lisa Agnethe Falkenberg
Revisorsuppleant: Louise Caspersen

TAK TIL ALLE DE FREMMØDTE & TILLYKKE TIL DE VALGTE :)

08-04-2015

En instruktørs tanker

Vi er i Xeneriet i Vejle – det er en normal søndag aften, og vi fire instruktører venter spændt på dem, der måske kommer til audition på Breve. Wow – jeg er overvældet, der dukker over 20 mennesker op, og over halvdelen har vi aldrig set før. Altså – Ungdommens Teater er kommet ud. Vi er blevet hørt!

Jeg hedder Katrine, 21 år og er næstformand for Ungdommens Teater. Jeg var med til at skabe foreningens første forårsforestilling ”Breve” i 2015. Jeg sidder nu nogle uge efter, vi havde premiere på stykket og kigger tilbage på forløbet med stolte øjne. Det hele startede med en historie, jeg læste på Facebook om en ulykkelig mand, der ikke havde været opmærksom nok på sin kone. Jeg blev meget rørt og tænkte, denne her fortælling, den skal bare ud. Jeg spurgte Charlotte (menigt bestyrelsesmedlem) om hun ville skrive manus og være instruktør med mig på stykket, og derefter gik vi til Ungdommens Teaters medlemmer og spurgte, hvem der ville skrive to andre historier, der til sidst ville kunne supplere hinanden på forskellige måder. Lisa (menigt bestyrelsesmedlem) og Kristian (medlem af UT) hoppede på med det samme. Så havde vi vores team. Og hold da op, hvor det team voksede. Jonas (kassér) fik skabt et fantastisk produktionshold og rollerne blev delt ud. Holdet bag ”Breve” blev dannet.

Hele forløbet med skuespillere varede kun 3 uger, og jeg må da indrømme der var tidspunkter, hvor jeg var bange for, at vi ikke ville nå det. Men at opleve, hvordan disse unge mennesker tog ansvar for deres rolle, mødte op hver gang og altid arbejdede produktivt, var en dejlig oplevelse. Det gik op for mig, hvor meget talentmasse der er i lille Vejle og jeg føler mig utrolig heldig – at jeg må være en del af den magi, der bliver skabt af fællesskab.

Af Katrine W. Whittlestone, næstformand og instruktør på 'Breve'
P.S. Herunder kan du se en lille video, der måske kan give et lille indblik i noget af det Katrine har skrevet om :)

18-02-2015

Højt niveau til forårets auditions

Ungdommens Teater lever af både gamle kendinge og nye ansigter, og den seneste uges 3 auditions har vist, at der er et meget højt niveau i talentmassen, både blandt de der før har været en del af vores forestillinger og de der for første gang snusede til Ungdommens Teater.

Der har den seneste uge været stor fokus på, at afholde auditions på vores to forårsstykker hhv. ’Breve’ og ’Dr. Jekyll & mr. Hyde’. Torsdag startede vi med audition på sidstnævnte og det var en super fin aften, med mange nye og ”gamle”. Niveauet var helt fantastisk højt, hvilket naturligvis har gjort udvælgelsesprocessen ret besværlig. Samme udfordring stod holdet bag ’Breve’ med søndag aften, da deres audition, ligesom torsdagens, viste en ekstrem stor talentmasse, blandt alle fremmødte. Den sidste audition, var en ekstraordinær en af slagsen, afholdt i tirsdags, da det var kommet os for øre, at en del der gerne ville deltage, ikke havde muligheden for at komme om torsdagen. Endnu engang viste det sig, at blive en ret svær opgave at vælge de helt rette til rollerne.

Vi vil gerne give en kæmpe TAK til alle fremmødte, uden jer, ville der ikke være noget der hedder Ungdommens Teater og vi glæder os til at arbejde sammen med jer i fremtiden. I løbet af kort tid, kommer der svar ud mht. rollefordelingen, så i må væbne jer med tålmodighed en lille rum tid endnu.

På vegne af bestyrelsen og holdende bag begge forestillinger,
Peter Andersen, formand 

28. januar 2015

Foreningens første medlemsaften

Ungdommens Teater har afholdt sin første medlemsaften med stor succes.

Aftenen startede med fællespisning for alle de fremmødte, hvilket bliver et mere eller mindre fast element for alle fremtidige medlemsaftner i foreningen. Efter maden informerede bestyrelsen om forårets program, der bl.a. byder på to forestillinger, månedlige medlemsaftner og impro. Derudover blev der orienteret om foreningens økonomiske situation, hvor det blandt andet kan nævnes at vi er meget tæt på at have en konto og at vi har fået et bidrag på 5000 kr. fra Jelling Musikfestival – og det vil vi da gerne sige mange tak for!

Efter både maden og informationen var slugt, blev der brainstormet på de kommende medlemsaftner og det blev blandt andet nævnt ting som koraften, Oscar night, mimeaften, gyseraften og meget mere. Næste medlemsaften bliver d. 28. februar kl. 13.30 i Værket, hvor alle selvfølgelig er velkommen. Temaet er kagekonkurrence og brætspil. Vi lover det bliver både sjovt og hyggeligt!

Sidste punkt på dagsordenen var af mere kreativ karakter. Første blev der fundet youtubeklip med folk der legede gæt og grimasser i forskellige udgaver. Bagefter afprøvede vi det selv, med en leg der hedder ”Margretheskålen” – du kan finde en guide til legen under ”inspiration”.

11-01-2015

Nytårs nyt

Ungdommens Teater havde en travl opstart på 2015, med en (lille) forestilling allerede d. 4. januar! Forestillingen var en kulmination på 3 dages arbejde med et projekt, kaldet "Operation 2015". Her vendte vi op og ned på normalen - så skuespillerne var dem der normalt er på produktionen, og produktionen var dem der normalt spiller skuespil. Det hele endte som sagt med en lille forestilling, der bar navnet "Jagten på shawarma".

Blot få timer efter "Operation 2015's" afslutning, afholdtes der en ekstraordinær generalforsamling i Ungdommens Teater. Du kan læse mere om beslutningerne og den nye bestyrelse her.

En stor tak skal lyde til de fra den gamle bestyrelse, der af forskellige årsager valgte at trække sig. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med jer! Også en tak til de der stillede op til de forskellige poster - vi kan ikke leve uden aktive medlemmer!

Med ønsket om et godt nytår, med masser af teater,
Peter Andersen, formand